GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Şahinbey Belediyesi Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu

OKULUMUZ HER GEÇEN GÜN BAŞARISINA BAŞARI EKLEMEKTEDİR

2023 BURSLULUK SINAVINDA DA BU BAŞARILARINA YENİSİNİ EKLEMİŞTİR

Ekm

2023 LGS'DE BAŞARIMIZ KATLANARAK DEVAM ETTİ. ADİL TEYMUR AİLESİ OLARAK TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BUNDAN SONRAKİ EĞİTİM ÖĞRETİM HAYATLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ.

Mrt

Okulumuzda öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak için çeşitli çalışmalar yaptık.her sınıfın düzeyine uygun bir kitap listesi belirleyip bunları öğrenclerimizin almasını sağladık.Bu kitapları her hafta aralarına değiştirmesini sağladık.Her ayın en çok kitap okuyan öğrenciyi kitap kurdu seçtik ve rozetle ödüllendirdik.Kütüphaneyi okuma saatlerinde aktif olarak kullandık.Kütüphaneye bir saat yaptırdık.Saatin ibresi her haftanın kitabını gösterdi.

Mrt

Okulumuzun bahçesinde öğrencilerimiz için bank ve kamelya yaptırdık.Öğle arası ve teneffüslerde öğrencilerimizin   bu alanlarda güzel vakit geçirmesini sağladık.

Mrt

Öğretmen arkadaşlarımızla birlikte hem eğitim camiasından hem de vatan ve mıkaddes değeler uğruna şehit olan değerli insanlar hakkıda konuştuk.Şehit öğretmen Necmettin yılmaz,15 Temmuz şehitlerinden ÖMER Halis Demir ve Yunus Emre Ezer hakkında makaleler okuduk.Hayatları hakkında bilgiler edindik.Vatan uğruna vermiş oldukları mücadeleler üzerinde konuştuk.

Mrt

Şahinbey Belediyesi Adil Teymur İHO olarak okulumuzu temel eğitim kurumlarına tanıtan çeşitli  çalışmalar yaptık.Çevrede bulunan ilkokulları ziyaret ederek 4.sınıflarda eğitim gören öğrencilerimize okulu tanıtan broşürler dağıttık.Bu broşürlerde okulumuzda yapılan akademik ve sosyal etkinilklere yer verdik.Ayrıca şehrin çeşitli yerlerinde yer alan billboardlarda da okulumuzu tanıtan afişler sergiledik.

Şbt

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YAPMIŞ OLDUĞU ŞAHİNBEY İLÇESİ GENELİ 91 OKULUN 17214 ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI DENEME SINAVINDA OKULUMUZ BİRİNCİ OLMUŞTUR. 8.SINIF ÖĞRENCİMİZ AHMET ENES DUYAR İSE BÜTÜN SORULARI DOĞRU CEVAPLAYARAK ŞAMPİYON OLMUŞTUR.

Ock

Okulumuzda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerimiz ile Hz.Muhammed'in eğitim metodunu ayrıntılı birşekilde anlatan bir kitap belirledik.Kitabımızın ismi 'Bir eğitimci olarak Hz Muhammed ve öğretim metodları'.Yazarı ise Abdulfettah Ebu Gudde.15 günlük bir okuma çalışması sonrasında biraraya gelip kitabı tahlil ettik.Her bir öğretmenizin dikkatini çeken konular üzerinde konuştuk.Çıkarımlarda bulunduk.Peygamberimizin uyguladığı eğitim metodlarını özümseyip,uygulama konusunda daha fazla gayret gösterme ve bu konuda birbirimize bu konuda daha fazla destek olmaya karar verdik.

Ock

Okulumuz öğrencileri kendi imkanlarıyla,büyük bir emek vererek  DRON yaptılar.Akademik başarının yanında bilimsel çalışmalarda da öncü olmanın sevincini yaşatan öğrencilerimize,emeği geçen tüm öğretmen  arkadaşlarımıza teşekkür ediyor,başarılarının devamını diliyoruz..

Ock

Okulumuzda ,öğretmenlerimiz ,öğrencilerimiz ve okulumuz personellerinin yönetimle ilişkisini güçlendirmek,öğrencilerimizin süreç içerisinde yer almaların sağlamak amacıyla okulumuz giriş katında oluşturulan dilek ve öneri kutusu aktif olarak kullanılmaktadır.Bu kapsamda her ayın sonunda dilek ve öneri kutusu açılıp rapor haline getirilmektedir.Ayrıca okula gelen velilerimizin de görüşlerini alarak bu değerlendirmenin içinde onlara da yer vermiş olduk.

Ock

Okulumuzda akademik başarının yanında öğrencilerimizin mesleki becerilerini de geliştirmek amacıyla 40 Ayet,40 Hadis ezberleme yarışması düzenledik.Her sınıf düzeyinde ayrı yarışmalar yapıldı.Öğrenciler arasında tatlı bir rekabet ortamı da oluştu.Tam anlamıyla ezberleyen öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Ock

Okulumuzda koçlık sistemini uygulamaya başladık.Her öğretmenimize bir grup öğrenci verdik.Bu öğrencilerin haftalık ders çalışma programlarının yapılması,çözdükleri soru takibinin yapılması ,konu eksikliklerinin belirlenerek telafiye gidilmesi oldukça etkili oldu.Ayrıca bazı öğrencilerimizi evlerinde de ziyaret ederek çalışma ortamlarını görme imkanı bulduk.Bunun yanında velileri de bu çalışmanın içerisine dahil etmek amacıyla watsap grupları kurduk.Böylece velilerimiz de çocuklarının çalışmalarını yakından takip etme fırsatı buldu.Ayrıca öğrencilerimizin motivasyonunu arttırmak için kahvaltı,sinema gibi etkinlikler de düzenledik.

Kas

Milli Eğitim Bakanımızın başlattığı uygulamayı okulumuzda başlattık.İsteyen öğretmen arkadaşlar önlüklerini giymeye başladı.Okulumuzda lösev haftasıyla ilgili farkındalık oluşturmak amcıyla güzel uygulamalara imza atıldı.Maske uygulaması ile öğrencilerimiz farkındalık kazandı.

Kas

Günlük devamsızlık takibi düzenli olarak yapılmaktadır.Gelmeyen öğrencilere günlük mesaj gönderilerek veli bilgilendirmesi yapılmaktadır.devamsızlık mektubu ile de ayrıca bilgilendirme yapılmaktadır.

Kas

Eğitim yöneticileri alanında,okul müdürümüz ve müdür yardımcılarımız akademik ve sosyal başarıyı arttırmak amacıyla İstanbul'da bulunan proje okullarına geziler düzenlediler.